Naslovnica Šišanje vrućim škarama

Učinite vaše šišanje "wellnes" tretmanom

Ideja zavarivanja krajeva vlasi dosta je stara. U prošlosti su se rascvjetali vrhovi pečatili sa voskom za svijeće. Ta je metoda oštećivala kosu jer nije varila vrhove vlasi nego ju je još više isprepletala u mrežu. Danas imamo princip "vrućih škara" koji je poboljšan i postoji pod imenom Jaguar ThermoCut TC 400.

Šišanje se tim aparatom pretvara u wellnes tretman. Wellnes bi u tom slučaju značio osjećaj žudnje za mirom, opuštanjem i ravnotežom u Vašem životu.

Kako radi ThermoCut sistem?

U svom originalnom stanju ne rezana vlas je zatvorena na vrhu. Ona se sastoji od:

- sloja epiderme (cutikule) koja može imati i do sedam prstenova

- srži vlasi (cortex)

- continuum - masa koja se nalazi između kože lubanje i slojeva srži i povezuje ih zajedno

Kod tradicionalnog šišanja običnim škarama odrezana površina vlasi je vlaknasta i nezavarena. Obzirom da su vrhovi otvoreni conitnuum masa se isušuje, cutikula postaje krhka i lomljiva na vrhovima. Vrlo važna masa srži se također isušuje.

Negativne posljedice kod toga su:

- kosa gubi živahnost

- površina kose je bez sjaja i mlitava je

- volumen joj je smanjen

- kosa se na kajevima rascvjeta, te se lomi zbog svoje krhkosti

Korist za krajnjeg korisnika

Cuntinuum masa ostaje u kosi zahvaljijući zavarivanju vrhova ThermoCut sistemom pa je kompletna struktura kose poboljšana od korijena do vrha vlasi. Već nakon prvog šišanja zavarivanjem vlasi javljaju se pozitivni rezultati. Vidljive prednosti su:

- kosa ima veći obujam

- sjajnija je

- živahna

- lakše se održava

- lakše se formira frizura

Samoobnavljanje se također aktivira bio-simulacijom. Prirodni rast i zdravlje kose iznutra također je pozitivan efekt. Rascvjetali vrhovi produkt su krhke kose. Redovitim šišanjem ThermoCut sistemom nestaju rascvjetali vrhovi jer je oštećena kosa postepeno odrezana, a proces zavarivanja kose sprječava novo formiranje rascvjetalih vrhova.